Borkollégium Pop-up School





Az idei Bordói November Nagykóstolón elindítjuk a Borkollégium Pop-up Schoolt, ahol a vendégek érdekes és közvetlen, ingyenes előadásokat hallgathatnak félóránként más-más előadó prezentálásában 18.00-20.00 között. A kurzusokon való részvételt a belépő díja tartalmazza

Bordeaux - bal vagy jobb part? 
Előadó: Sánta Zoltán
Időpont: 18:00-18:20

 

Jolly joker-e a cabernet sauvignon? Van-e tipikus bordeaux-i bor? Miért a bordeaux-i a vörösbor szinonimája? A Gironde-tól balra és jobbra: felismerjük-e a különbségeket? Ezeket a témákat járjuk körbe röviden a minikurzusokon.

 

Tételek:

  • Chateau Sociando-Mallet, Chateau Sociando-Mallet 2012 Haut-Medoc (bal part)
  • CHATEAU DE FONBEL, Chateau De Fonbel 2011 Saint Emilion (jobb part)

 


Premier előtt: Előkészületben lévő Cabernet Franc kóstolása a Malatinszky Kúriából
Előadó: Malatinszky Csaba
Időpont: 18:30-18:50


Tételek:

  • Noblesse Chardonnay 2015
  • Kúria Cabernet Franc 2014

 


A francia gasztronómia Magyarországon
Előadó: Clarence Joubert de Cellier
Időpont: 19:00-19:20

A nagy bordói házasítások gyakran ételt kívánnak. Hogy pontosan milyet, azt a Budapesti Francia Intézet kis kulináris műhelye, boltja tanítja meg nekünk.



Great Gere – Kopár Magnum 2007
Előadó: Sánta Zoltán
Időpont: 19:30-19:50 

Bemutatkozik hazánk egyik ikonikus bordói házasítása, méghozzá magnumpalackos formájában!



Mesterkurzusok 2017-ben