Az esemény főtámogatója:

Pop-Up School


Idén is lesz Borkollégium Pop-up School, ahol a vendégek érdekes és közvetlen, 30 perces, ingyenes előadásokat hallgathatnak óránként más-más előadó prezentálásában. A kurzusokon való részvételt a belépő díja tartalmazza!


A Winelovers Borteszt legjobbjai Bock Józseftől


A villányi Bock Pincét valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. A karakteres, gazdag és hosszan érlelt Bock borok rendre kiemelkednek a bortesztek mezőnyeiből, sőt legtöbbször a dobogó felső fokain végeznek. Az idei Winelovers Bordói Teszt mindkét kategóriáját megnyerte az ikonikus pincészet egy-egy tétele, ezért a nap első pop-up kurzusán egyből a legjobb bordeaux-i fajtaborral és bordói házasítással ismerkedhet a nagyközönség.


Időpont: 17:00-17:30
Előadó: Krenner Csaba
Tételek: Bock Cabernet Sauvignon Selection 2013 // Bock Cuvée 2012 

 

Methode Malatinszky


Malatinszky Csaba ezúttal személyesen mutatja be azt a három 2015-ös Kövesföld cabernet franc-t, amelyek annak ellenére, hogy ugyanabban az évben és ugyanabból a szőlőfajtából készültek, mégis teljesen különbözőek. Emellett ráadásul most először lesz kóstolható az a tétel (Maghari), amelynek új vörösbor-készítési eljárásáért idén francia innovációs díjjal tüntették ki a magyar borászt.

 

Időpont: 18:00-18:30
Előadó: Malatinszky Csaba, borász
Tételek: Noblesse cabernet franc 2015 // Kúria cabernet franc 2015 // Maghari 2015

 

A szekszárdi franc lenne a új trónkövetelő?

 
A cabernet franc szőlőfajta a hazai borászok szerint csak szoros gyeplőre fogva tudja megmutatni a legszebb arcát. 2014-ben a Villányi Franc bekerült az eredetvédelmi törvénybe, ám az utóbbi időben szebbnél szebb franc-ok születnek a Szekszárdi borvidéken is. Az idei Winelovers Bordói Teszten például három szekszárdi franc is bekerült a legjobb bordeaux-i fajtaborok közé, így egyre többször merül fel a kérdés: mi lehet Szekszárd titka?
 
Időpont: 19:00-19:30
Előadók: Takler András, Sümegi Ákos és Kern Ferenc (Schieber Pincészet)
Tételek: Takler Borbirtok - Szenta-hegyi Cabernet Franc 2016 // Sümegi Ákos - Cabernet 2015 // Schieber Pincészet - Patina Cabernet Franc 2016 
 
A szervezők a változtatás jogát fenntartják.

Pop-Up School 2018-ban

Pop-Up School 2017-ben

Pop-Up School 2016-ben