Az esemény főtámogatója:

Mesterkurzusok





A mesterkurzus jegyek csak a rendezvényre váltott belépőjeggyel együtt érvényesek.


Amerika és a 6 bordeaux-i kékszőlő fajta találkozása


Előadó: Bálint László
Időpont: 12.30-13.45 óra
Jegyár: 9900 Ft


Hogy érzik magukat a bordeaux-i fajták Amerikában? Milyen stílusú borok készülnek az eltérő borvidékeken? Az előadás során megismerhetjük, hol terjedtek el ezek a szőlőfajták és miért.
Választ kapunk arra a kérdésre is, hogy a bordói fajták vajon tényleg jobban érzik magukat Amerikában, mint Európában, illetve arra is, hogy ebben az esetben a terroir vagy a fajtajelleg kerekedik-e felül.
A 8 tételes kóstolón Bálint László dipWSET kalauzolásában vezetik be az érdeklődőket az amerikai borok világába. 

Borsor:

Achaval Ferrer: Cabernet Sauvignon Mendoza 2016  (100% Cabernet Sauvignon) – Argentina, Mendoza
Antiyal: Antiyal-Kuyen 2016 (Syrah, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Carménère) – Chile, Maipo Valley
Colomé: Estate Malbec 2016 (85% Malbec, 15% Tannat, Cabernet Sauvignont, Syrah, Petit Verdot) –Argentina, Salta
Errazuriz: Aconcagua Alto Carmenere 2016 (100% Carmenere) – Chile, Acounagua Valley
Errazuriz: Don Maximiano 2014 (68% Cabernet Sauvignon, 18% Carmenère, 9% Malbec, 5% Petit Verdot) – Chile, Acounagua Valley
Salentein: Numina Cabernet Franc 2015 (100% Cabernet Franc) – Argentina,Mendoza
Stags Leap: Cabernet Sauvignon Artemis 2015  (91% Cabernet Sauvignon, 6% Merlot, 2% Petit Verdot, 1% Malbec) – USA, Napa Valley
Tomero: Reserva Petit Verdot 2012  (100% Petit Verdot) – Argentina, Mendoza
 
A szervezők a változás jogát fenntartják!

 

Jegyvásárlás


Winelovers 100 - TOP bordói válogatás


Előadó: Bálint László
Időpont: 14.30-15.45 óra
Jegyár: 9900 Ft


Hogyan szerepeltek a bordói fajták a Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor tesztjén 2019-ben? Bálint László dipWSET árulja el, milyen alapok is kellettek ahhoz, hogy ilyen helyezést érjenek el ezek a tételek, és hogy van-e még rajtuk valami további csiszolnivaló. Hármas flightokkal mutatja be a résztvevőknek a legjobbnak ítélt merlot, cabernet franc és sauvignon fajták kiemelkedő hazai tételeit.

Borsor:

Bock Pincészet: Villányi Merlot Special Reserve 2015  Villány (28. helyezett)
Bodri Pincészet: Szekszárdi Cabernet Franc Válogatás Faluhely 2016 - Szekszárd (70. helyezett)
Bujdosó Szőlőbirtok: Kokas Merlot 2015 - Balatonboglár (51. helyezett)
Csányi Pincészet: Kővilla Válogatás Villányi Franc 2015  Villány (45. helyezett)
Dóka Éva Pincészet: Cabernet Franc Válogatás 2017  Zala (37. helyezett)
Günzer Tamás Pincészet: Ördögárok Merlot 2015 - Villány (40. helyezett)
Lelovits Tamás Pincészete: Villányi Franc 2016  Villány (33. helyezett)
Riczu Tamás Borászata: Villányi Franc 2016  Villány  (20. helyezett)  
Stier Pincészet:  Villányi Franc 2015  Villány (12. helyezett)
Sümegi Ákos: Cabernet 2015 - Szekszárd (23. helyezett)
Szende Pince: Kopár Villányi Franc 2015  Villány (38. helyezett)
 
A szervezők a változás jogát fenntartják!

 

Jegyvásárlás




Mesterkurzusok 2018-ban

Mesterkurzusok 2017-ben

Mesterkurzusok 2016-ban

Mesterkurzusok 2015-ben

Mesterkurzusok 2014-ben