|
2014. november 29. 12:30-14:00
Franciaország Bordeaux borvidéke jelenti a kiindulási pontot annak a három szőlőfajtának a szempontjából, amelyek ma a világfajták kifejezés hallatán valószínűleg elsőre az eszünkbe jutnak. A cabernet sauvignon és franc, valamint a merlot Bordeaux-ból indult el, és a mai napig e borvidék prémium tételei jelentik a viszonyítási pontot mindenkinek, aki ezeket a borokat készíti vagy fogyasztja. A Heinemann Testvérek Kft. kínálatából a Barons de Rothschild Lafite és a Chateau de Pez pincészetek boraiból állítottuk össze a sort, amelyet Mészáros Gabriella mutat be a jelenlevőknek.
A mesterkurzus borsora:
2014. november 29. 15:00-16:30
A villányi Sauska Pincészet "számos" cuvée-i között egyetlen ikerpár van, a hetes. A bordói házasítások siklósi és villányi területekről származnak, de nagyon nem mindegy, hogy melyik honnan. A merlot hűvös eleganciája és a cabernet sauvignon telt, buja szépsége adja a két blend gerincét 2011 óta. De hogy hogyan vezetett az út a kétféle terroir és a fajták egymásra találásáig, arról a négy évjárat nyolc bora és a két borász mesél.
A mesterkurzus borsora:
2014. november 29. 17:30-19:00
Idén májusban jelentette be a Villányi borvidék, hogy több év előkészítés után megszületett a Villányi Franc borkategória. A csúcs cabernet franc borok Villány eredetvédelmi rendszerének is részét alkotják, és annak érdekében, hogy a borkínálat legtetejére pozícionált tételek kiemeléséről gondoskodjanak, a prémium mellett megalkották a szuper prémium kategóriát is. A mesterkurzuson öt meghatározó villányi pincészet, a Bock, a Gere Attila, a Gere Tamás és Zsolt, a Malatinszky és a Vylyan borászai mutatják be franc boraikat, és ismertetik meg a jelenlévőket alaposabban is a villányi franc koncepciójával.
A mesterkurzus borsora:
A megvásárolt és kifizetett jegyeket nem áll módunkban visszaváltani! Megértésüket köszönjük!